Nytt og kommentarer 2020 2.0


Ikke-norsk minister som manna fra himmelen for regjeringen Solberg


Venstrepolitiker Abid Q.Raja viser seg et som sjakktrekk for Erna Solberg å ha utnevnt til kulturminister. Idretts- og underholdningsbransjen er på felgen etter bortfall av sponsor-, tv- og publikumsinntekter. Dette er hvor flerkultur og farverikt fellesskap er blitt den fremste verdi. En kan huske f.eks. Kaizers-gitarist Terje helle øl i hodet på Plumbos Lars Erik Blokkhus over Blokkhus’ ‘’mokkamann’’-spøk mot Madcon-Tschawe i 2012. Eller hvordan Liv Ullmanns filmatisering av Sigrid Undsets Kristin Lavransdatter viste scener med flerkulturelt innslag. Dette ble overgått av at Lavrans ble spilt av en ghaneser i 2019-oppsetningen av teaterstykke:

https://www.dagbladet.no/kultur/teateranmeldelse-kristin-lavransdatter/71653822

(Sammenlignbart med at Romeo i ‘’Romeo og Juliet’’ av Shakespeare ble spilt av en tyrker, eller at Den siste Mohikaner ble spilt av en franskmann).

Abid Q.Raja er en effektiv politisk lynavleder, og kritikken av ham blir ineffektiv og preller av. Ingen kan vel kritisere sin sønn eller datter uten at det slår tilbake på en selv. Abid Q.Raja er til de grader et drømmebarn av politisk korrekthets verdier. En frustrert kritiker av Norges kulturminister skriver:

‘’Ok.Abid Raja kan seriøst ta seg en bolle. Han kan bare drite i å stå der smilende i hvit dress og sløyfe og slenge rundt seg med dårlige og overforklarte drillo-metaforer’’.

- Hans dress er for hvit; han må ta seg en bolle. Henvisningen til Drillo er påtatt. Tidl. fotballtrener for landslaget i herrefotball, Egil ‘’Drillo’’ Olsen er en erkekommunist, og at Abid Q.Raja lener seg på Drillo er fullt forståelig. Drillo har jo ved flere anledninger uttalt at landslagsfotball er en antikvitet, dvs. pga. masseinnvandring til vestlige land er det uansett Zlatan’er og Drogba’er en ser på alle lands lag.

Tilbake til Raja: Tenk på hvilken umulig oppgave det hadde vært for en hvit mannlig kulturminister å være ansvarlig for kultur og idrett under corona-nedstengningen. Det hadde vært ulevelig, litt som tidligere FrP-minister Tor Mikkel Wara og Resett-redaktør begge fikk sine hus avbildet og vist for offentligheten. Ikke én sjel tør bruke samme forfølgelsestaktikk mot en fremmedkulturell minister, uten å ha rasismeanklagen hengende over seg. Pøsing på med oljemilliarder til idretts- og undholdningsbransjen har ikke blitt møtt med den minste tilfredsstillelse, men Raja har maktet å holde sine mektige kritikere i sjakk. For å si det slik, det var ikke utnevnelse til kulturminister pga. Rajas dype innsikt i norsk kulturliv, som han gladelig har innrømmet at han er fint intetanende om. Han er kulturminister nr. 2 med pakistanske aner. Den forrige het Hadia Tajik (Ap). Norsk kulturelite, idrett og underholdningsbransje er passivisert gjennom at antirasismen, som forener dem, gjør dem tannløse overfor en pakistansk minister. Fremmedkulturelle ministre har vist seg å ha relativt stor tabbekvote før de må gå. F.eks. eks-minister Manuela Ramina-Osmundsen, med afrikansk opphav, kunne fint stikke av fra en påkjørsel av en nordmanns bil på en parkeringsplass:

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/lp8po/skled-inn-i-bil-men-kjoerte-videre

Image

Tenkt dialog:
‘’Abid, Hvorfor tillater ikke Pakistan, der din familie er fra, masseinnvandring fra Afrika syd for Sahara?’’
Abid: ‘’Er du gal, da vil pakistanere heller gjenforenes med India, tross alt av samme rasefamilie’’.


Antirasisme har trumf


Statsviter og ikke altfor globalistisk eller pro-multikultur Janne Haaland Matlary spurte i en kronikk i Aftenposten 6.juni 2020 om hvorfor politiet ikke grep inn mot flere tusener av unge personer, både nye landsmenn og innvandringsliberal, politisk korrekt ungdom i deres ‘’Black Lives Matter’’-demo til støtte for bevegelsen med samme navn i USA, etter det omdiskuterte dødelige utfall av forsøket på arrestasjon av den afroamerikanske George Floyd i byen Minneapolis, i delstaten Minnesota i USA

https://www.aftenposten.no/meninger/debatt/i/K3o3EX/hvorfor-tillot-politiet-enorme-brudd-paa-smittevernreglene-janne-haaland-matlary

Kommentar: Vågalt av professor Haaland Matlary, stadig modigere i sine avkledninger av innvandringslobbyens falskheter. F.eks. har hun vist at de som pretenderer å være fattige syrere og ressurssvake afrikanere blant flyktninger, må ha klart å hoste opp 6533 dollar for i det hele tatt å kunne betale smuglerne og andre kostnader med i det hele tatt å komme seg til Europa:

https://www.dn.no/innlegg/migrasjon/innvandring/flyktninger/fakta-om-migrasjon-takk/2-1-641688

Svaret på hvorfor politiet ikke grep inn i Oslo, er at antirasisme trumfer helse- og smittevernhensyn. Politiet kunne derimot ikke si dette rett ut, fordi makten ikke fungerer slik. Politiet oppgav Grunnloven som grunn til ikke å ha stoppet demoen:

https://www.aftenposten.no/meninger/debatt/i/wPaPy5/det-er-ikke-politiet-som-gir-tillatelse-til-demonstrasjoner-det-er-grunnloven-politiadvokat-kai-spurkland

Alle av sunt folkevett ser med letthet at f.eks. om SIAN hadde skrapt sammen noen hundretalls tilhørere på Løvebakken nå i juni 2020, ville dette klart ha blitt nektet og stanset i fødselen. ‘’Black Lives Matter’’-demoen ble også nektet av Oslo kommune, som ikke vil ha på seg skylden for smittespredning i kommende uker og måneder. SIANs demonstrasjon på Mortensrud, Oslo 20.juni 2020 samlet noen håndfull.

Obos-sjef Daniel Kjørberg Siraj, selv 2.generasjons innvandrer fra Pakistan, påla interessant nok hjemmekontor i ti dager til Obos-ansatte som deltok i ‘’Black Lives Matter’’-demoen:

https://finansavisen.no/nyheter/samfunn/2020/06/07/7535622/obos-ansatte-som-demonstrerer-far-kontornekt

Antirasismen tar litt ulike former. Helseansatte som var med på lignende ‘’Black Lives Matter’’-demo i Stavanger, ca. 40 stk., ble også pålagt karantene, - i likhet med Obos-ansatte – selvsagt med full lønn. Dermed blir man belønnet med ekstra bevilget ferie på skattebetalernes regning i det som skulle være til tjeneste for ytringsfriheten. Komisk nok var nabokommunen Sandnes også inne på tanken om det samme, men valgte ikke å karanteneilegge sine helse-ansatte som deltok på demo. Derimot overlater Sandnes-kommune til den enkelte ansatte å følge selvrapporteringsprinsippet:

https://www.sandnes.kommune.no/aktuelt/ikke-nodvendig-med-karantene-etter-demonstrasjonsdeltagelse/

Antirasismens trumfing ser man tydeligst gjennom at Norges 17.maifeiring 2020 ble avlyst i hele Norge. Dessuten også gjennom at karantenebrytere som Harry-handler i Sverige ikke får sykepenger i karantenetiden og heller ikke lønn fra arbeidsgiver:

https://www.infotjenester.no/artikler/ikke-loenn-for-karantene-etter-utenlandsreise/

Kommuneoverlege i Sandnes kommune, Hans Petter Torvik, var ivrig i å pålegge returnerte nordmenn fra Flachau, Østerrike karantene, men frikjente demonstrerende helsepersonell fra karantene, ulikt Obos-sjefen. Kommuneoverlege Torvik ville jo ikke ha hengende over seg, at han ‘’straffet’’ Black Lives Matter-sympatisører.Torvik mente dernest at 1 metersavstand ble overholdt i Sandnes-demoen. Bildet her fra Byparken i Sandnes forteller en annen, tettpakket historie:

https://www.aftenbladet.no/lokalt/i/JojJ77/tusenvis-med-knyttede-never-i-luften-black-lives-matter

Obos-sjefen med pakistansk opphav, likt som kultur- og idrettsminister Abid Q.Raja, kan fint ture frem, uten frykt for effektive anklager. I antirasismens verden er kun hvite rasister, ikke de andre. Resultat av lettsindigheten sett i Oslo og øvrige byer medvirker selvsagt til smitteøkning, og ganske visst er Oslo belønnet med tredobling i smittetall i starten av juni, som bare vil øke i antall:

https://www.dagsavisen.no/oslo/tredobling-i-antall-koronasmittede-i-oslo-1.1727535

Image

Ikke akkurat 1 metersregel overholdt. For å låne et uttrykk fra Malcolm X med omvendt fortegn: Lass av hvite kvinner som elsker afrikanere mer enn afrikanere elsker seg selv. Norge hadde aldri noen afrikanske slaver, men hvit skyldkultur bryr seg ikke om fakta.


Heksejakt i vår tid – tilfellet NTNU-førsteamanuensis Øyvind Eikrem


Image
Førsteamanuensis Øyvind Eikrem, den norske akademiker med mest ryggrad, viser det seg. Han gjennomgår en personforfølgelse lik den sosiologiprofessor Sigurd Skirbekk gjennomgikk etter sin kontroversielle bok i 2001.

Nasjonalt inviterte tjener ikke direkte hans sak ved å omtale den, men det betyr manglende anerkjennelse og sannhetssøken, ikke å omtale den. Førsteamanuensis og psykolog Øyvind Eikrem ved NTNU gjorde noe så uhørt i dagens akademiske Norge, at han i 2018 lot seg intervjue av Resett om knivdrepende unge mannlige ‘’flyktninger’’ til Norge:

https://resett.no/2018/09/18/forsker-om-drapene-i-trondheim-vi-mangler-realisme-i-norge/

Hvis Eikrem hadde tatt feil i sin analyse, kunne vel dette blitt forsket på videre eller kritisert i faglige sammenhenger. Men neida, sosialantropologer og andre kulturrelativister og øvrige pseudo-akademikere turte ikke ta til motmæle utifra en faglig debatt. Istedet har Eikrem blitt gått sånn etter i sømmene at hans nettaktivitet er blitt brettet ut, inklusive en angivelig fremmedfiendtlig Facebookprofil, etc. Som om ikke det var nok, har studenter i hopetalls krevd ham sparket fra stillingen. Glem stillingsvern for statsansatte og akademisk uavhengighet, som venstrelenende liker å holde frem som ett av sine ti bud. Glem saklig debatt, personvern og skille mellom privat og offentlig sfære . I to år har Eikrem måttet tåle en beklemmende, sterkt psykososialt belastende arbeidshverdag, der kollegaer dolker ham i ryggen, fryser ham ut, baktaler ham og at studentene ikke vil forholde seg til ham, men fjerne ham. Personlig mot, integritet og indre styrke må Eikrem ha masser av, da han står imot og opprettholder sine faglige syn, senest på Nettavisen i starten av 2020:

https://www.nettavisen.no/nyheter/hvithet-som-identitetspolitisk-syndebukk/3423912998.html

Siste nytt i heksejakten på Øyvind Eikrem er at de vil ha tilgang til hans e-postkonto og jobbe-post. De skal granskes, og han må nok en gang inn til et møte med NTNU-ledelsen for:

https://www.nrk.no/trondelag/ntnu-truer-oyvind-eikrem-med-avskjed-etter-mistanke-om-hatefulle-ytringer-1.15042853

Forrige artikkel ovenfor nevnte antirasismen som trumf. Behandlingen av Eikrem som ikke har krummet et hår på noens hode, står ikke i stil med NTNUs behandling av personer som ulovlig har medvirket til atomvåpenprogrammet til Iran. NTNU har hatt en lemfeldige policy overfor ulike ansatte, studenter og forskere fra Iran, som de siste 5-6 år i tur og orden har blitt mistenkt for og siktet for å ha gitt informasjon til Iran for fremstilling av atomvåpen. I 2019 ble f.eks. to iranske forskere fra NTNU omsider stoppet i virksomheten etter å ha holdt på i lange tider helt uten oppsyn:

https://www.nrk.no/trondelag/pst-har-siktet-to-forskere-fra-ntnu-1.14868378

Forskerne er kun suspenderte, og risikerer avskjedigelse av NTNU, selv om skaden allerede er skjedd(!) NTNU skal ha fattet mistanke om lekkasjen til Iran flere måneder før PST grep inn. Skytset rettet mot Eikrem er at han skal ha forbrutt seg mot IKT-bestemmelser ved NTNU, som grunn for oppsigelse. Iranske forskere som kan ha lekket til Iran, derimot, møtes ikke med samme trusler, godt beskyttet av sin fagforening Akademikerne. Eikrem-saken vil tjene som skrekk og advarsel for alle unversitetsansatte akademikere i fremtiden som tør legge seg ut med vedtatte sannheter om innvandringens fortreffelighet og ikke-vestlige innvandreres kulturelle ikke-kritiserbarhet. Neste gang en akademiker ytrer bekymring for akademisk frihet og uavhengighet, blir det like lite troverdig som, når Norges nye oljefondssjef milliardær, Nicolai Tangen, sier han er for 100% arveavgift.

Etterskrift: At Iran lykkes med å skaffe atomvåpen er kanskje isolert sett ikke det verste, når Israel har det. Spørsmålet er om Iran vil dette, for sanksjonene mot landet vil bli lik dem mot Nord-Korea. Selv om Norge hjalp Israel med tungtvann, er det ikke norsk politikk å hjelpe Iran til å lage atomvåpen. Derfor er Eikrem-forfølgelsen ute av proporsjoner, sammenlignet med hvordan iranere på NTNU får jobbe mot norsk atomspredningspolitikk.

George Floyd & Black Lives Matter


Flere lærdommer er å dra av George Floyd-hendelsen. Politiske krefter (‘alt er politikk’) som bestandig driver en samfunnshendelse av det format som utfoldte seg 25.mai 2020 og i dagene etter. Sagt med andre ord, en hendelse med én eller noen få personer er alt som kan sette et helt land, verdensdel og kontinent i bevegelse, godt hjulpet av institusjoner som Facebook, Twitter, Snapchat og massemedia og andre influensere. Alle fire politimenn, to av dem nyansatte, ble tilslutt fjernet fra sine stillinger og siktet for drap. Historien om hvite politimenns brutalitet overfor USAs sorte & asiatiske befolkning holder ikke vann, hvis man tar høyde for at to av dem var hvite, de andre to én med asiatisk og én med afroamerikansk bakgrunn. Nå kan det riktignok spekuleres i om ekspolitimann J.Alexander Kueng, med koreansk etternavn, oppvokst i et sort nabolag i Minneapolis overbetoner sin afroamerikanske bakgrunn, når han benevner seg som ‘sort’ via sin advokat:

https://thecourierdaily.com/who-j-alexander-kueng-wiki-minneapolis-george-floyd/20141/

Tidligere omtale av antirasismens trumfing tilsier at J.Alexander Kueng har alt å tjene på å fremheve sin sorthet for å vinne mest mulig sympati. Djevelen selv er hvite Derek Chauvin som holdt sitt kne oppå Floyds nakke i over 8 min. Floyd skulle arresteres for mistanke om bruk av falsk 20-dollarsseddel. To rettsmedisinske rapporter går imot hverandre, der én sier oksygenmangel forårsaket dødsfallet, mens den annen fastslår at det dreide seg om at Floyd hadde hjertefeil og andre underliggende sykdommer pluss at han var ruspåvirket:

https://www.medpagetoday.com/blogs/working-stiff/86913

Dette unnskylder ikke Derek Chauvin; derimot er det flere sider av saken, herunder at Floyd motsatte seg febrilsk arrest og var av svær bygning samt utagerende, hva videoene med klarhet viser. En sort mann som bevitnet arrestasjonen skrek ut til Floyd at han bare kom til å tape på å motsette seg arrestasjonen. Chauvin fremstilles som en rasemotivert politimann som lot det gå for langt for seg. At han har en kone fra Laos skulle tilsi at rasemotiv var irrelevant for hans handlemåte. Hvis å ta livet av Floyd pga. at han var svart, ville Chauvin ha gjort det på høylys dag, med mobilkameraer mot seg, midt i trafikken i Minneapolis’ største by? Det rimer svært lite. Ingen vil vel pådytte seg selv et slikt ansvar, der ens fremtidige liv gikk rett ut av vinduet.

Hendelsen var selvsagt hva Black Lives Matter-bevegelsen hadde gått og ventet på i lange tider, nå som en hvit amerikansk president, som ikke er redd for å tale bramfritt, ikke hørte til bevegelsens foretrukne parti.

Selvsagt har ikke Black Lives Matter-bevegelsen støtte for noen påstand av systemskjevhet for minoriteter:

https://www.aftenposten.no/meninger/debatt/i/70Wp7W/rasisme-er-ikke-den-viktigste-grunnen-til-at-mange-svarte-blir-skutt-av-politiet-jan-arild-snoen

Funn viser at sorte overrepresentert på mange kriminalitetsstatistikker og derfor er i kontakt med politiet. Ingen rasebasert skjevfordeling med hensyn til hvem som skytes av amerikansk politiet. Økonomien Ronald Fryer fant at sjansen for å skytes som mistenkt sort er lavere enn for andre raser i USA. Samtidig var mindre inngripende midler, f.eks. pepperspray, brukt oftere mot sorte. I sum kommer sorte bedre ut (i live). En grunn er nettopp at politimannen belastes kostnadsmessig mer, jo mer inngripende voldsmidlet er, noe Derek Chauvin kan skrive under på. Forresten kom nylig frem at Derek Chauvin og George Floyd var kollegaer på samme nattklubb og hadde personlige uoverrensstemmelser, nok en grunn til å avskrive rasebegrunnelse for Chauvins handlemåte. Det er lett å tenke seg til at Chauvin og Floyd hadde noe uoppgjort seg imellom, eller at Floyd ved å vite Chauvin arbeidet på samme arbeidsplass tillot seg å oppsetsig og å motsette seg arrestasjon. — Han ville jo kunne pådytte Chauvin i etterkant av arrestasjon at Chauvin agerte med inhabilitet eller disproporsjonalt strengt pga. et personlig motsetningsforhold dem imellom. Chauvin og de tilstedeværende politimenn hadde ikke mange andre alternativ, når man tenker seg om. Å tillate offentligheten å se en villstyring og kjempe, bakbundet med håndjern klare å unnslippe politimenn gjennom pur fysisk overmakt ville være en pinlighet i lokalt politis øyne. Feilberegnet Chauvin da han la kneet mot nakken til Floyd? Ja, ettertiden viser dette. Var det uaktsomt eller grovt uaktsomt å gjøre som Chauvin gjorde? Meget trolig. — Kanskje skjedde feilberegningen gjennom at han fra tidligere av kjente til at Floyd var en løgnhals eller ikke til å stole på. (Falskmyntere er sjelden det). Hva fikk Floyd til å ville vri seg unna mens stående, bakbundet, og også etter å ha blitt plasert i politibilen på fortausiden, bare for å presse seg ut med all kraft på motsatt bildørside. Er han ikke litt selv å klandre for hva som ble hans skjebne? Han visste jo han egentlig ikke ville komme til å slippe unna i dagslys i en trafikert storby.

https://www.nettavisen.no/nyheter/-floyd-og-drapssiktet-ekspolitimann-kjente-hverandre/3423980073.html

Dette understøtter synet, at skreller man løken lag for lag, er svartmalingen usannferdig og virkelighetsfordreid.

Image
/F.v. Derek Chauvin, Tou Thao, J.Alexander Kueng og Thomas Lane – politimennene siktet for uaktsomt drap (nr.1) eller medvirkning (nr.2-4). Forventning: Jo hvitere, desto større sjanse for streng siktelse og domfellelse. Politistaten USA møter seg i døren. Vingeklipping av politiet i forhold til rase vil medføre at kun hvite innbyggere holdes nede av lovens lange arm, mens afroamerikanere får operere uhemmet. Med kamera på mobiler kan ikke anarkiets utvikling skjules. Se her sjokkerende video fra Philadelphia, der politimenn må bevitne at afroamerikanske pøbler viser i all offentlighet hvem som får fare frem utøylet og ramponere:

https://www.facebook.com/watch/?v=245011743620952

Hvor er indignasjonen over drapet på uskyldige amerikansk-australske kvinnen Justine Damond (40),drept av den sorte politimann Mohammed Noor?:

https://www.dagbladet.no/nyheter/australsk-kvinne-skutt-og-drept-av-amerikansk-politi-etter-at-hun-ringte-og-ba-om-hjelp/68521951

Image
Drapet skapte bestyrtelse i Australia, der Justine kom fra, ikke vant med afrikanskættede. Om drapet skjedde i en redselsrefleks fra Mohammed Noor sin side eller ikke, vites ikke. Hvis så, hadde feigingen fint lite i amerikansk politi å gjøre. Han fikk 12,5 år for drapet av Justine Damond. Siden drapet i 2017 skjedde i Minneapolis sier det litt om falskheten til Black Lives Matters påstand om ensidig politivold mot den sorte befolkning, som George Floyd-hendelsen skulle være eksempel på.